Εμμένει στον αποκλεισμό της Γάζας το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 18:52
Εμμένει στον αποκλεισμό της Γάζας το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Χαμάς εξέδωσε σήμερα το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ), το οποίο συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Benjamin Netanyahu, για να εξετάσει την πιθανή χαλάρωση του αποκλεισμού της Γάζας, προκειμένου να συμμορφωθεί προς τις πιέσεις που ασκεί στο Ισραήλ η αμερικανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, το ισραηλινό ΣΑ όχι μόνο δεν έδειξε διατεθειμένο να χαλαρώσει τα μέτρα αποκλεισμού της Γάζας, αλλά προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα τη θεωρήσει αποκλειστικά υπεύθυνη για κάθε επίθεση που εκπορεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας και επιφόρτισε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να απαντούν σε κάθε επίθεση.

Στο ανακοινωθέν της ισραηλινής πρωθυπουργίας αναφέρεται: «Το ΣΑ αποφάσισε πως το Ισραήλ θα θεωρεί τη Χαμάς ως υπεύθυνη για κάθε επίθεση που θα εκπορεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας. Το Συμβούλιο επιφόρτισε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να απαντούν σε κάθε επίθεση από τη Γάζα. Επίσης, το ΣΑ σκοπεύει να λάβει επιπλέον μέτρα για να διευκολύνει την καθημερινή ζωή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να απεμπολεί τα συμφέροντα της ασφάλειας του Ισραήλ».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 18:52