Εμμένει στην επιβολή κυρώσεων στο Ιράν η Ρωσία, μετά την κίνηση της Τεχεράνης να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 20%.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, στο πρακτορείο Ιnterfax, το θέμα των κυρώσεων στο Ιράν μετά τις τελευταίες εξηγήσεις αποκτά «μία επιπρόσθετη σημασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Ρώσος υφυπουργός σχολίασε ότι μόνο οι κυρώσεις δεν αποτελούν απάντηση στο πρόβλημα, και παραπονέθηκε ότι οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να πιέσουν την Ρωσία να τις υποστηρίξει.

Αντιδράσεις και από το Παρίσι

Την αντίδρασή του εξέφρασε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών για την θανατική ποινή που ανακοινώθηκε στο Ιράν σε βάρος διαδηλωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι η ιρανική κυβέρνηση προσπαθεί να «εκφοβίσει την αντιπολίτευση».

Πρόκειται για την 12η περίπτωση επιβολής θανατικής ποινής σε Ιρανό για την συμμετοχή σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από το τέλος Δεκεμβρίου.

«Η Γαλλία, όπως και η ΕΕ, κάνει έκκληση προς το Ιράν να εφαρμόσει ένα μορατόριουμ με την προοπτική της οριστικής κατάργησης της θανατικής ποινής», δήλωσε ο Μπερνάρ Βαλερό, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες, στους εξωτερικούς τοίχους της Πρεσβείας του Ιράν στο Παρίσι, γράφτηκαν με πράσινο τα εξής συνθήματα: «Πού είναι η ψήφος μου;» και «Κάτω ο δικτάτορας». Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα γκράφιτι εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί και οι τοίχοι καθαρίστηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης