«Εμφύλιος» στην οικογένεια Λεπέν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 23:12
«Εμφύλιος» στην οικογένεια Λεπέν
O ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του Εθνικού Μετώπου, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, κατηγόρησε τη διάδοχό του και κόρη του Μαρίν ότι τον πρόδωσε, καθώς επέκρινε τις δηλώσεις που είχε εκείνος κάνει για τις οποίες μάλιστα είχε καταδικαστεί με την κατηγορία της υποκίνησης φυλετικού μίσους και επέμεινε ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος.

Οι δηλώσεις του αυτές, στις οποίες προχώρησε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε μια ακροδεξιά εφημερίδα, ενδέχεται να φέρουν σε αμηχανία τη Μαρίν Λεπέν καθώς εκείνη επιχειρεί να διευρύνει το μέτωπο κατά της μετανάστευσης ενόψει μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της για τις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία.

Πατέρας και κόρη συγκρούστηκαν πριν από μία εβδομάδα καθώς ο 86χρονος Λεπέν είχε υπερασπιστεί τις δηλώσεις με τις οποίες περιέγραφε τους θαλάμους αερίων των ναζί ως μια «λεπτομέρεια της ιστορίας», για τις οποίες είχε καταδικαστεί και του είχε επιβληθεί πρόστιμο.

Ερωτηθείς από την εβδομαδιαία εφημερίδα Rivarol τι σκέφτεται σχετικά με το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν και άλλα στελέχη του κόμματός του καταδίκασαν τα σχόλιά του, εκείνος απάντησε: «προδίδεσαι μόνο από τους δικούς σου» ανθρώπους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 23:14