Βαθαίνει η ρήξη ανάμεσα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και τον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, με τους εκπροσώπους των δύο να αναλαμβάνουν δράση.

Ο στενός συνεργάτης του Φίνι, Ίταλο Μποκίνο, σε συνέντευξή του υπογραμμίζει σήμερα ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα παραίτησης του προέδρου της Βουλής. Αντιθέτως, εκείνος που θα έπρεπε να παραιτηθεί είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τη στιγμή που βρίσκεται στο εδώλιο για σειρά δικαστικών υποθέσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στη συγκεκριμένη δήλωση, ο υπουργός πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, ένας από τους τρεις συντονιστές του κόμματος του Καβαλιέρε, τονίζει ότι «ο Μποκίνο βρίσκεται σε σύγχυση και αγνοεί το πόσο η πολιτική μπορεί να είναι πολύπλοκη και συγχρόνως σκληρή».

Παράλληλα, η εφημερίδα της οικογένειας Μπερλουσκόνι, «Ιλ Τζορνάλε», έχει ξεκινήσει εκστρατεία με αίτημα την παραίτηση του Φίνι από την προεδρία της Βουλής.

Συγκεκριμένα, το έντυπο κάλεσε τους αναγνώστες να στείλουν μηνύματα και υπογραφές με τις οποίες να ζητούν την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής και στο πρωτοσέλιδό της κάνει γνωστό ότι τα φαξ και τα e-mail που στηρίζουν το αίτημα της παραίτησης έχουν ξεπεράσει τις 35.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης