Δεν άντεξε τα μαντάτα η... πεθερά του Μπιν Λάντεν

Δεν άντεξε τα μαντάτα η... πεθερά του Μπιν Λάντεν
Η μητέρα της πρώτης συζύγου του Οσάμα Μπιν Λάντεν πέθανε στη Συρία αφού έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο μόλις ενημερώθηκε το θάνατο του γαμπρού της, όπως γράφει σε σημερινό της άρθρο τη παναραβική εφημερίδα Ασαρκ αλ Αουσάτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Ναμπίχα Αλ Γάνεμ «δεν μπόρεσε να αντέξει τα άσχημα νεά και έχασε τις αισθήσεις της» μόλις της ανακοίνωσαν το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Η ηλικίας περίπου 70 ετών αλ Γάνεμ στη συνέχεια πέθανε «εξαιτίας ενός εγκεφαλικού επεισοδίου» στο νοσοκομείο της Λατάκιας, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Μπιν Λάντεν είχε παντρευτεί μία από τις κόρες της αλ Γάνεμ, τη Νάζουα ξαδέρφη του συριακής καταγωγής, όταν ήταν 17 ετών. Το ζευγάρι απέκτησε 11 παιδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Νάζουα αλ Γάνεμ έφυγε από το Αφγανιστάν λίγες ημέρες πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και πλεόν ζει στη Συρία, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Τον Ιανουάριο του 2010 η Ασαρκ αλ Αουσάτ είχε αναφέρει ότι ένας από τους γιους του Μπιν Λάντεν είχε λάβει άδεια να φύγει από το Ιράν, όπου ζούσε επί οκτώ χρόνια, για να μεταβεί στη Συρία και να ζήσει με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας μέρος της οικογένειας του ηγέτη της αλ Κάιντα βρίσκεται στο Ιράν όπου ζει υπό παρακολούθηση.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, 15:47