Μεγάλο πλήγμα για την κατασκευαστική εταιρία αεροσκαφών Airbus Group αποτελεί η απόφαση της Emirates Airline να ακυρώσει ολόκληρη την παραγγελία της για αγορά 70 αεροσκαφών τύπου Αirbus 350. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακύρωση παραγγελίας στην ιστορία της Airbus αφού το συνολικό ποσό της αγοράς ανερχόταν στα 16 δις ευρώ.

«Η Airbus επιβεβαιώνει ότι η Emirates Airline αποφάσισε να ακυρώσει την παραγγελία των 70 αεροσκαφών Α350» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία. «Οι δύο εταιρίες έχουν μία μακρά και αμοιβαία επωφελή σχέση και η αεροπορική μας προσφάτως επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στα προϊόντα της Airbus. Η ακύρωση της παραγγελίας αφορά την αναθεώρηση των απαιτήσεων του στόλου μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο Α350 αναμένεται να βρεθεί επίσημα στους αιθέρες σύντομα την αεροπορική εταιρία της Qatar Airways. Βασικός ανταγωνιστής του είναι το αεροσκάφος τύπου Dreamliner της Boeing.

Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο, η αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά 150 μεγάλων αεροσκαφών από την Boeing, τύπου 777X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης