Η διαμάχη μεταξύ της πολιτείας του Μέιν και της νοσοκόμας που επέστρεψε από τη Σιέρα Λεόνε όπου περιέθαλψε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα πήρε νέες διαστάσεις την Παρασκευή, καθώς ένας δικαστής εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία επιβάλει στην 33χρονη αμερικανίδα νοσοκόμα Κέισι Χίκοξ να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της. Υπενθυμίζεται ότι η Χίκοξ αψήφησε την Πέμπτη τους περιορισμούς και βγήκε βόλτα με το ποδήλατό της.

Βάσει της διαταγής του δικαστή Τσαρλς ΛαΒερντιέρ, η 33χρονη πρέπει να τεθεί «υπό άμεση, ενεργή επιτήρηση» και «να μην είναι παρούσα σε δημόσιους χώρους», όπως τα εμπορικά κέντρα, οι κινηματογράφοι ή οι χώροι εργασίας παρά μόνο για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσωρινή αυτή διαταγή επιτρέπει στην Χίκοξ να επιδίδεται σε κάποιες δραστηριότητες σε δημόσιους χώρους, όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο σε πάρκα, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρεί μια απόσταση ενός μέτρου από τους άλλους ανθρώπους.

Η διαμάχη μεταξύ της αμερικανίδας νοσοκόμας και της πολιτείας του Μέιν σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα επί 21 ημέρες μετά την επιστροφή της από τη δυτική Αφρική, έχει μπει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ αρκετών πολιτειών των ΗΠΑ (που έχουν επιλέξει να επιβάλουν πολύ αυστηρά μέτρα για να προστατευθούν από την εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα) και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης η οποία ανησυχεί ότι κάτι τέτοιο θα αποθαρρύνει τους γιατρούς που επιθυμούν να εργαστούν ως εθελοντές.

Η Χίκοξ βγήκε από το σπίτι της στην πόλη Φορτ Κεντ την Πέμπτη ενώ εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ότι έκανε μια βόλτα με το ποδήλατο, συνοδευόμενη από τον φίλο της Τεντ Ουίλμπουρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: «Η εκστρατεία για τον περιορισμό της επιδημίας του Έμπολα αποδίδει»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 06:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης