Η Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα μια σύντομη ανακοίνωση, με τη λήξη της συνόδου κορυφής των G7 στο Μπιαρίτς, που καλύπτει διάφορα θέματα αλλά δεν ακολουθεί τους κανόνες των ανακοινωθέντων που εκδίδονται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές απόψεις των χωρών σε μια σειρά θεμάτων.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι συζητήθηκαν τα θέματα του εμπορίου, του Ιράν, της Λιβύης, της Ουκρανίας και του Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επτά πιο βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου δεσμεύτηκαν σε ένα ανοιχτό και δίκαιο εμπόριο, καθώς και στη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας. Ζητούν επίσης σημαντικές αλλαγές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματικός σε ό,τι αφορά την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη γρηγορότερη επίλυση των διαφορών και την εξάλειψη των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Για το Χονγκ Κονγκ, οι ηγέτες ζήτησαν να γίνει σεβαστό το καθεστώς της αυτονομίας του και «να αποφευχθεί η βία», καθώς οι διαδηλώσεις με αίτημα τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται εδώ και περισσότερους από δύο μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης