Τον εμβολιασμό του Άη Βασίλη, καθώς και την αποφυγή ανταλλαγής χειραψιών και φιλιών με τα παιδιά, συστήνει το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετάδοσης της γρίπης.

Σύμφωνα με τη σύσταση που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, δεν απαγορεύονται μεν οι δραστηριότητες του Άη Βασίλη, ωστόσο προειδοποιεί για τους αυξημένους κινδύνους μετάδοσης της γρίπης λόγω της επιδημίας που πλήττει τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ουγγαρία, ο Άη Βασίλης παραδοσιακά κάνει την εμφάνισή του στις 6 Δεκεμβρίου, όταν τα παιδιά ανακαλύπτουν τα δώρα τους σε παπούτσια, τα οποία τοποθετούνται στα πρεβάζια των παραθύρων το προηγούμενο βράδυ.

«Για τους Άγιους Βασίληδες, η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έρχονται σε επαφή με πολλά παιδιά στις αρχές του Δεκέμβρη, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης», αναφέρει το υπουργείο.

«Εάν ο Άγιος Βασίλης είναι ηλικιωμένος, υπέρβαρος, πάσχει από χρόνιο νόσημα και συνεπώς ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου όσον αφορά τη γρίπη… είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστεί», προστίθεται στην οδηγία του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υγειονομικές αρχές της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίπης αυξήθηκε κατά 22.100 σε μια εβδομάδα, σ’ ένα βαθμό λόγω του ιού της νέας γρίπης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης