Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με τον Έμπολα, λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με ομάδα, η οποία εργάζεται στη Δυτική Αφρική για την αμερικανική Υπηρεσία για την Διεθνή Ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Ο Λευκός Οίκος δέχεται πιέσεις για να εξηγήσει τους λόγους που το στρατιωτικό προσωπικό το οποίο επιστρέφει από τη Δυτική Αφρική θα μπαίνει σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες, ενώ τα πρωτόκολλα που ισχύουν για το μη στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό που επιστρέφει από την περιοχή ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους ότι θα είναι πιο αποτελεσματική η παρακολούθηση της υγείας χιλιάδων μελών του στρατιωτικού προσωπικού που επιστρέφουν από την περιοχή αν μπαίνουν σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα, η δεύτερη από τις δύο αμερικανίδες νοσοκόμες που μολύνθηκαν με Έμπολα ενώ φρόντιζαν έναν Λιβεριανό, ο οποίος κατέληξε από τη νόσο στο Τέξας πριν από τρεις εβδομάδες, πρόκειται να πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΕ: Έκκληση για την αποστολή περισσότερων γιατρών στη Δυτική Αφρική, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 20:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης