Τέσσερις τρανσέξουαλ γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Μεξικό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η βία εναντίον τους στο Μεξικό, παραμένει συχνό φαινόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγες μέρες στις 7 Οκτωβρίου, η Πάολα Λεντέσμα, μια τρανσέξουαλ εργαζόμενη του σεξ, πυροβολήθηκε δύο φορές, ενώ ήταν σε ένα αυτοκίνητο με έναν άνδρα στην Πόλη του Μεξικού.

Στιγμιότυπο από το περιστατικό κυκλοφόρησε σήμερα από το κανάλι του «Centro de Apoyo a las Identidades Trans» στο YouTube. Ωστόσο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επέλεξε να μην μεταδοθεί ολόκληρο το βίντεο, που δείχνει επίσης το σώμα του θύματος μέσα στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο ακόμη σκοτώθηκαν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην Τιχουάνα (Μπάχα Καλιφόρνια) και την Coyuca de Μπενίτεθ (Guerrero) και μία άλλη μαχαιρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου στο Comitán (Τσιάπας).
 
Αυτές οι δολοφονίες δεν αποτελούν σύμπτωση. Τα διαφυλικά άτομα παραμένουν στιγματισμένα και υφίστανται διακρίσεις στο Μεξικό, εξαιτίας των προκαταλήψεων που υπάρχουν εναντίον τους όπως και αλλού στη Λατινική Αμερική.

Πολλοί άνθρωποι σύμφωνα με τους ειδικούς, πιστεύουν ότι είναι μια «ασθένεια», μια «απόκλιση» ή ακόμη και μια «διαταραχή».

“Οι άνδρες που «μετατρέπονται σε γυναίκες» συχνά αντιμετωπίζονται ως «αδερφές» ή «πόρνες». Αυτό πρέπει να σταματήσει” αναφέρει μία φίλη της Πάολα που ήταν στην κηδεία της…

Την περίοδο 2008-2016 υπήρξαν 2.115 περιστατικά φόνου διαφυλικών παγκοσμίως, ενώ πολλές άλλες δολοφονίες δεν καταγράφηκαν στα επίσημα αρχεία ως τέτοιες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης