Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε “απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνύπαρξη των Ευρωπαίων”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker.

Σε περίπτωση αρνητικής ψήφου στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ένα Brexit “είναι βέβαιο ότι θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις στην συνύπαρξη των Ευρωπαίων, για τις οποίες δεν θέλω καθόλου να κάνω εκτιμήσεις, διότι είμαι πεπεισμένος ότι οι Βρετανοί θα λάβουν απόφαση με ορθολογισμό”, δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου Funke Mediengruppe που θα δημοσιευθεί αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Όλοι οι Ευρωπαίοι είναι προσηλωμένοι στην παραμονή της Βρετανίας στην οικογένεια”, προσθέτει υπενθυμίζοντας ότι η Ένωση έχει φθάσει σε δίκαιη συμφωνία με το Λονδίνο για να δώσει περισσότερη ευελιξία στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron απέσπασε τον Φεβρουάριο συμφωνία με τα 27 άλλα μέλη της Ένωσης, η οποία ενισχύει το ειδικό καθεστώς της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ, προβλέπει προστατευτικά μέτρα για το Σίτι του Λονδίνου και επιτρέπει στη Βρετανία να επιβάλει νέους περιορισμούς στην πρόσβαση των μεταναστών από χώρες της ΕΕ στα κοινωνικά επιδόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης