Στην αγκαλιά του Πάπα Φραγκίσκου έτρεξε ένα μικρό κοριτσάκι στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του Ποντίφικα στις ΗΠΑ.

Ο Πάπας επισκέφθηκε την Τετάρτη τον Λευκό Οίκο, με περισσότερους από 10.000 ανθρώπους να συγκεντρώνονται στους κήπους της προεδρικής κατοικίας, προκειμένου να τον δουν από κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σόφι Κρους, ηλικίας πέντε ετών, πέρασε τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής, με τους άνδρες ασφαλείας αρχικά να προσπαθούν να την απομακρύνουν. Μετά από ένα νεύμα του Ποντιφίκα, ωστόσο, ένας από τους άνδρες σήκωσε το κοριτσάκι, μεταφέροντάς το μέχρι την αγκαλιά του Πάπα.

Η μικρή Σόφι παρέδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο και ένα γράμμα, ζητώντας τη συνδρομή του για το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και η ίδια είναι παιδί μεταναστών.

«Στο γράμμα περιγράφει όσα αισθάνεται ως κόρη μεταναστών και ζητά μια συνολική μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού» είπε η μητέρα της, η Σόιλα Κρους, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σόφι και η μικρότερη αδελφή της, Σάρα, είναι μεταξύ των χιλιάδων παιδιών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ -και επομένως έχουν την αμερικανική υπηκοότητα- αλλά οι γονείς τους μπορούν να απελαθούν ανά πάσα στιγμή επειδή μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Σύμφωνα με το ABC News, η Σόφι προσκλήθηκε από τον Πάπα να ακούσει την ομιλία του την Πέμπτη στο Κογκρέσο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης