Κάτοικοι της Γάζας φιλοτέχνησαν τη Δευτέρα σε μια παραλία ένα τεράστιο γλυπτό από άμμο – φόρο τίμης στον που απεικονίζει τον μικρό Αϊλάν Κούρντι, το παιδί από τη Συρία που πνίγηκε καθώς επιχειρούσε να φθάσει στην Ευρώπη και η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η υπόθεση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους αυτής της περιοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη: Υπενθυμίζεται ότι σε κοντινή απόσταση 4 παιδιά από τη Γάζα έχασαν την ζωή τους από έναν ισραηλινό πύραυλο ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014, υπενθύμισε μια νεαρή κάτοικος, η Άρουα Αρμπιτζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν είδα αυτό το άγαλμα που αναπαριστά τον Αϊλάν Κούρντι, το παιδί που πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη Συρία, αισθάνθηκα βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση» υπογράμμισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό μου θύμισε τα παιδιά της οικογένειας Μπακρ που σκοτώθηκαν στην παραλία της Γάζας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου» (με το Ισραήλ), συνέχισε να λέει συγκινημένη.

Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι, ηλικίας 3 ετών, πνίγηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με άλλους 11 ανθρώπους –μεταξύ αυτών ήταν ο 5χρονος αδελφός του και η μητέρα τους– όταν ναυάγησαν δύο πλοιάρια που είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία με κατεύθυνση τις ακτές της Κω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης