Σοβαρές εξελίξεις δρομολογούνται στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ύστερα από οδηγίες της νομικής υπηρεσίας στον αρχηγό της αστυνομίας να αρχίσει αμέσως τη διεξαγωγή ανάκρισης για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων που έχουν σχέση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και τρίτους.

Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι τα ενδεχόμενα αδικήματα αφορούν στη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της Κεντρικής Τράπεζας, πλαστογραφία εγγράφων και εξαπάτηση μελών του διοικητικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι ίσως να προκύπτουν και άλλα αδικήματα εναντίον τρίτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ερωτοκρίτου τόνισε ότι ήταν καθήκον της νομικής υπηρεσίας να παρέμβει, λόγω των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και των συζητήσεων μεταξύ του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και μελών του διοικητικού συμβουλίου με εκατέρωθεν καταγγελίες για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Χαρακτήρισε, δε, το θέμα μείζονος σημασίας, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο χορός των δηλώσεων, αρχής γενομένης με τις κάμερες παρακολούθησης στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζες, συνεχίζεται και κορυφώνεται. Συνεπώς, όπως υποστήριξε, κρίθηκε, υπό τις περιστάσεις, ότι η νομική υπηρεσία έπρεπε να επέμβει αυτεπάγγελτα και να μην αναμένει πρώτα να γίνουν καταγγελίες.

Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας σημείωσε ότι στο πλαίσιο των ερευνών θα ληφθούν καταθέσεις και θα γίνει συλλογή εγγράφων, με στόχο την ολοκληρωτική διερεύνηση κάθε πτυχής του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης