Ένας 23χρονος Αφγανός, που απελάθηκε πρόσφατα από τη Γερμανία με μια ομάδα 69 συμπατριωτών του, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο προσωρινό κατάλυμά του στην Καμπούλ, ανακοινώθηκε από το αφγανικό υπουργείο Προσφύγων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Χαφίζ Αχμάντ Μιαχαΐλ, ο νέος, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είχε φθάσει στις 4 Ιουλίου μαζί με 68 άλλους Aφγανούς υπηκόους οι οποίοι απελάθηκαν από τις γερμανικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας απ’ αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην εστία φιλοξενίας, διεξάγεται έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) διευκρίνισε από την πλευρά του πως ο αυτόχειρας ανακαλύφθηκε χθες Τρίτη μέσα στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, μια εβδομάδα αφότου είχε φθάσει.

Τον νέο είχε εγκαταστήσει στο ξενοδοχείο αυτό ο ΔΟΜ εν αναμονή της επιστροφής του στην πόλη της καταγωγής του, την Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν.

«Από την αρχή της χρονιάς, 148 Αφγανοί» υποχρεώθηκαν δια της βίας από το Βερολίνο να επιβιβασθούν σ’ ένα αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με το υπουργείο Προσφύγων στην Καμπούλ.
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος δίνει μάχη μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση, είχε καλωσορίσει τις απελάσεις, επισημαίνοντας χθες Τρίτη πως οι 69 Αφγανοί αναχώρησαν ανήμερα των 69ων γενεθλίων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λάβαμε σήμερα το πρωί την επιβεβαίωση από τις αφγανικές αρχές ότι ένας από τους επιβάτες της πτήσης επαναπατρισμού βρέθηκε νεκρός σε κατάλυμα στην Καμπούλ», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, ήταν αυτοκτονία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης