Το πτώμα ενός Ισραηλινού «απήχθη» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου σε βίαιες συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστίνιων μαχητών σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι το πτώμα ενός Ισραηλινού πολίτη 18 ετών, που ανήκε στη μειονότητα των δρούζων και πέθανε την Τρίτη σε «σοβαρό τροχαίο δυστύχημα» στη Δυτική Όχθη, «απήχθη» από το νοσοκομείο της Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την κλοπή του πτώματος. Οι απαγωγές Ισραηλινών, νεκρών ή ζωντανών, έχουν χρησιμεύσει στο παρελθόν από παλαιστινιακές οργανώσεις ως μέσο άσκησης πίεσης στις ισραηλινές αρχές προκειμένου να πετύχουν την απελευθέρωση κρατουμένων ή την επιστροφή νεκρών Παλαιστινίων.

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι έκαναν λόγο για βίαιες συγκρούσεις στη Ναμπλούς στη διάρκεια της νύκτας, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης όπου τους τελευταίους μήνες έκανε την εμφάνισή της μια νέα ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, η Αρίν αλ Ουσούντ («Άντρο των λιονταριών»).

«Ο Άχμεντ Άμζαντ Σεχαντέχ, 16 ετών, σκοτώθηκε αφού επλήγη στην καρδιά από σφαίρα που έριξαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια επιχείρησης στη Ναμπλούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «επιχείρηση στην πόλη της Ναμπλούς για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε Ισραηλινούς πολίτες στον Τάφο του Ιωσήφ», έναν χώρο που οι Εβραίοι θεωρούν ιερό καθώς εκεί πιστεύουν ότι βρίσκεται ο τάφος Ιωσήφ, ενός από τους γιους του πατριάρχη Ιακώβ. Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι εκεί είναι ο τάφος ενός τοπικού μουσουλμάνου ιερωμένου.

«Ένοπλοι ύποπτοι πυροβόλησαν με πραγματικές σφαίρες εναντίον των δυνάμεών μας οι οποίες απάντησαν με πραγματικές σφαίρες», πρόσθεσε ο στρατός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης