Μπέργκερ από φώκια με το όνομα της Μπε Μπε...

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 22:44
Μπέργκερ από φώκια με το όνομα της Μπε Μπε...
Την προστασία της αστυνομίας ζήτησε ένας εστιάτορας από το Κεμπέκ του Καναδά, μετά τις συνεχόμενες απειλές που δέχεται για τη ζωή του από Γάλλους, λόγω ενός μπέργκερ που σερβίρει το οποίο παρασκευάζει από κρέας φώκιας και το έχει ονομάσει «Μπαρντό», σατιρίζοντας έτσι τη γνωστή ηθοποιό που εμφανίζεται εδώ και χρόνια να αγωνίζεται για τη σωτηρία των συγκεκριμένων ζώων.

Το μπέργκερ πωλείται έναντι 20 δολαρίων σε ένα μικρό εστιατόριο στο γραφικό χωριουδάκι Καμουράσκα, στα βόρεια του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου και περιέχει πραγματικό κρέας φώκιας, φουά γκρα, φύκια και ένα είδος εδώδιμου καρπού.

Ένας Γάλλος τουρίστας που ήταν μέλος μιας οργάνωσης για την προστασία των ζώων εντόπισε στο μενού αυτό το φαγητό και έκτοτε ξέσπασε... πόλεμος.

«Ήρθε εδώ ένας Γάλλος και έφαγε. Δεν του άρεσε η ονομασία του μπέργκερ, δεν του άρεσε που σερβίραμε κρέας φώκιας», αφηγήθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Κιμ Κοτέ. «Λίγες ημέρες αργότερα άρχισαν να στέλνουν μηνύματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να αναρτούν απειλές στο Facebook», πρόσθεσε. Μεταξύ άλλων τον απειλούσαν ότι θα του σπάσουν το μαγαζί του με μπαστούνια του μπέιζμπολ, όπως ακριβώς δηλαδή θανατώνονται οι φώκιες.

Καθώς όμως τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ο Κοτέ ενημέρωσε την αστυνομία και έκλεισε τη σελίδα του στο Facebook.

Το κυνήγι της φώκιας έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις στην Ευρώπη και από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει εμπάργκο στα προϊόντα που προέρχονται από φώκιες. Συνεχίζεται όμως με αμείωτους ρυθμούς στον Καναδά όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός αυτών των θαλάσσιων θηλαστικών στο βόρειο Ατλαντικό έχει αυξηθεί σε πρωτοφανές μέγεθος.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 23:07