Ένας Ιάπωνας ιστιοπλόος έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος με απώλεια όρασης που πραγματοποίησε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις του ιστιοφόρου του, σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο.

Ο 52χρονος Μιτσουχίρο Ιουαμότο κατέπλευσε σήμερα το πρωΐ στο λιμανι της Φουκουσίμα με το 12μετρο ιστιοφόρο του, δύο μήνες μετά τον απόπλου του από την Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιουαμότο, που είναι κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε από την αμερικανική πόλη στις 24 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Νταγκ Σμιθ, τον πλοηγό του που τον βοηθούσε δίνοντάς του προφορικά πληροφορίες για το ταξείδι, όπως για την διεύθυνση των ανέμων.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο για το δεύτερο εγχείρημα του τυφλού ναυσιπλόου να πραγματοποιήσει τον διάπλου του Ειρηνικού, καθώς η πρώτη του απόπειρα πριν έξι χρόνια ήταν σύντομη, διότι το ιστιοπλοϊκό του σκάφος βυθίσθηκε έπειτα από σύγκρουσή του με μία φάλαινα.

«Είμαι πλέον σπίτι μου. Ευχαριστώ», δήλωσε πανευτυχής ο Ιάπωνας ιστιοπλόος μετά την ολοκλήρωση των 14.000 χλμ ταξειδιού του, μιλώντας στο πρακτορείο Kyodo, το οποίο επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με απώλεια όρασης πραγματοποιεί αυτόν τον άθλο.

Ο θαρραλέος Ιάπωνας, που έχασε το φως του σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε τον διάπλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως για να στηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούν τύφλωση, όπως δημοσίευσε και ο ίδιος στο Ιντερνέτ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης