Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις στη Βρετανία να συμφωνούν με την επέμβαση στη Λιβύη, ωστόσο περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της χώρας δεν συμφωνούν με αυτή την κίνηση, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Συγκεκριμένα, το 43% διαφωνεί με τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Gaddafi και το 22% δηλώνει αβέβαιο για το αν έπρεπε ή όχι, να προχωρήσει η συμμαχία σε αυτές. Τα σημάδια από την εμπλοκή της Βρετανίας σε Ιράκ και Αφγανιστάν είναι ακόμα έντονα και οι πολίτες φοβούνται για ενδεχόμενες απώλειες στη Λιβύη. Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν ανακοινωθεί δύο θάνατοι στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα έπρεπε να είμαστε εκεί, έχουμε αρκετά μπλεξίματα ήδη στην πλάτη μας στο Αφγανιστάν», «είναι μια εμφύλια σύρραξη και δεν θα έπρεπε να ανακατευθούμε, ενώ συμβαίνουν και αλλού στον πλανήτη φρικαλεότητες, όπως στο Κογκό και στη Ζιμπάμπουε, με τον Mugabe», «Δεν μπορούμε να είμαστε οι ειρηνοποιοί του πλανήτη», ήταν ορισμένα από τα σχόλια των πολιτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης