Ενήμερη η κυπριακή κυβέρνηση για τα διαμειφθέντα στις επαφές Κοτζιά στη Νέα Υόρκη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 07:06
Ενήμερη η κυπριακή κυβέρνηση για τα διαμειφθέντα στις επαφές Κοτζιά στη Νέα Υόρκη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι πλήρως ενήμερη για τα διαμειφθέντα στις σημαντικές συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι ενήμερη από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά για το περιεχόμενο των επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος είπε ότι η επιστολή του Ν. Αναστασιάδη προς τον Αντόνιο Γκουτέρες θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Με την επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη της Γενεύης και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι συζήτηση για το περιεχόμενο της επιστολής έγινε ήδη σε επίπεδο μόνιμου αντιπρόσωπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη. Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στην κατεχόμενη Λευκωσία και αναχωρεί για τη Γενεύη αύριο το μεσημέρι.

Ο Ακιντζί είχε συνάντηση με τους πρώην ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία συγκαλείται διεθνής διάσκεψη, η οποία πρέπει να καταλήξει σε λύση, ενώ ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι οι δηλώσεις από την Ελλάδα και τη νότια Κύπρο, κατά την έκφρασή του, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκική συνάντηση ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη εν όψει της διάσκεψης για το Κυπριακό

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 07:06