Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε την Τρίτη ότι έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες πως εφαρμόζεται κατάπαυση του πυρός στο πολιορκημένο ανατολικό Χαλέπι, κατόπιν μιας συμφωνίας για την οποία μεσολάβησαν η Τουρκία και η Ρωσία, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα καλωσορίσει την εξέλιξη εάν αυτή οδηγήσει στην αναστολή των βομβαρδισμών και επιτρέψει στους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί να φύγουν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι τόνισε πως δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι οι πληροφορίες περί κατάπαυσης του πυρός στο ανατολικό Χαλέπι δεν αληθεύουν, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να τις επαληθεύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ανακωχή στο Χαλέπι δεν θα σηματοδοτούσε κατ’ ανάγκη το τέλος της αιματοχυσίας στη Συρία, ενώ κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος.

“Θα παρακολουθούμε την κατάσταση στενά”, είπε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Προφανώς εάν είναι αλήθεια και πράγματι συνήφθη συμφωνία για μια κατάπαυση του πυρός που όχι μόνο θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τη βία αλλά θα επιτρέψει στους ανθρώπους να φύγουν από το Χαλέπι με ασφάλεια, θα χαιρετίσουμε” την εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης