«Ανώτατο διοικητή του στρατού» αποκάλεσε τον νέο ηγέτη της χώρας, Kim Jong-un, το επίσημο όργανο του Κ.Κ.Β.Κ., μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK.

«Θα προαγάγουμε τον σύντροφο Kim Jong-un σε ανώτατο διοικητή και στρατηγό και θα ολοκληρώσουμε την επανάσταση», επισημαίνεται στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα του Κόμματος, Ροντόνγκ Σινμούν.
Ο Kim Jong-un διαδέχτηκε τον πατέρα του, Kim Jong-il, ο οποίος απεβίωσε το περασμένο Σάββατο λόγω καρδιακού προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι την Παρασκευή, ο τίτλος που συνόδευε τον γιο του ήταν «μεγάλος διάδοχος» και «μεγάλος σύντροφος». Η αλλαγή του χαρακτηρισμού σε «ανώτατο διοικητή» σημαίνει πλέον ότι γίνεται ο αρχηγός ενός από τους μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου, έστω και αν επισήμως δεν φέρει τον τίτλο του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σύντροφε Kim Jong-un, ακούστε την έκκληση του λαού που σας ζητά για ανώτατο διοικητή και θέλει να οδηγήσετε την Κορέα του Kim il-Sung στην αιώνια νίκη», επισημαίνεται επίσης.

Ο 29χρονος γιος του εκλιπόντα ηγέτη της Β. Κορέας είναι στρατηγός τεσσάρων αστέρων και αντιπρόεδρος της πανίσχυρης Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος από τον Σεπτέμβριο του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης