Την ενίσχυση των δεσμών της με το Νέο Δελχί επιθυμεί η Τεχεράνη, όπως δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε έναν ινδό υπουργό που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν βλέπει κανέναν περιορισμό στην επέκταση του συνόλου των εμπορικών, επιστημονικών, πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών με την Ινδία, αλλά και των επενδύσεων» ανέφερε ο Αχμαντινετζάντ στον Ινδό υπουργό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Φαρούκ Αμπντουλάχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο ινδός υπουργός τόνισε ότι η ινδική κυβέρνηση επιθυμεί να αναπτύξει τη συνεργασία της (με το Ιράν) στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του πολιτισμού. Η Ινδική Ομοσπονδία Εξαγωγικών Οργανισμών είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι μία εμπορική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Ιράν από τις 10 έως τις 14 Μαρτίου για να εξετάσει «τις τεράστιες ευκαιρίες» να αναπτυχθεί το διμερές εμπόριο μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στην Τεχεράνη.
Η Ινδία και η Κίνα, που αγοράζουν σχεδόν το 40% του ιρανικού πετρελαίου, αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στην Τεχεράνη, και κυρίως στις εξαγωγές πετρελαίου, για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα, όπως έκαναν τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης