Το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει τις δυνατότητές του σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα και υποβρύχια νέας γενιάς, δήλωσε το Σάββατο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το Ιράν υποστηρίζει πως το πυραυλικό πρόγραμμά του είναι αποκλειστικά αμυντικό και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όπως ζητούν οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες. Η Τεχεράνη λέει πως τα σχέδιά της να αναπτύξει πυραύλους δεν συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία που συνήψε το 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αύξηση των δυνατοτήτων σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ … και η απόκτηση νέας γενιάς μαχητικών και βαρέων και μεγάλου βεληνεκούς σκαφών και υποβρυχίων με διάφορες οπλικές δυνατότητες είναι μεταξύ των νέων σχεδίων αυτού του υπουργείου», δήλωσε ο Μοχαμάντ Αχαντί, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, μετέδωσε το IRNA.

Μιλώντας σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους που έχουν έδρα την Τεχεράνη, ο Αχαντί δήλωσε πως οι διεθνείς κυρώσεις απέτυχαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της ιρανικής βιομηχανίας όπλων.

«Έχουμε την απαραίτητη υποδομή και αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε είναι έρευνα και ανάπτυξη και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την αμυντική βιομηχανία βασιζόμενοι στις πολύ υψηλές επιστημονικές δυνατότητες της χώρας και στους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους του τεχνικού τομέα και της μηχανολογίας», δήλωσε ο Αχάντι, σύμφωνα με το IRNA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: news247.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης