Το βρετανικό ανδρικό συγκρότημα One Direction και ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους μαζί με μερικά άλλα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής ποπ και ροκ μουσικής σκηνής για να ηχογραφήσουν μία νέα εκδοχή του θρυλικού τραγουδιού με φιλανθρωπικό σκοπό της Band Aid, αυτή τη φορά για τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του Έμπολα στην Αφρική.

Το σινγκλ “Do They Know It’s Christmas?” ηχογραφήθηκε πριν από 30 χρόνια έπειτα από πρωτοβουλία του μουσικού και ακτιβιστή Μπομπ Γκέλντοφ, ο οποίος συγκέντρωσε μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής που σχημάτισαν το συγκρότημα Band Aid για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον λιμό στην Αιθιοπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τραγούδι διασκευάστηκε και οι στίχοι της αρχικής έκδοσης, που έγραψε ο Γκέλντοφ μαζί με τον Μιτζ Γιούρε, τροποποιήθηκαν ώστε να αφορούν τη σημερινή κρίση.

“Το σινγκλ είναι ένα τραγούδι, ένα μουσικό κομμάτι αλλά κι ένα γεγονός και το επόμενο στάδιο τώρα είναι να το μετατρέψουμε σε φαινόμενο σαν εκείνο της δεκαετίας του 80΄”, δήλωσε ο Γκέλντοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC προσερχόμενος σήμερα στο στούντιο ηχογράφησης στο δυτικό Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης