Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν σήμερα έναν αιγύπτιο διπλωμάτη στην Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, λίγες ώρες αφού μια ισχυρή λιβυκή πολιτοφυλακή ανακοίνωσε τη σύλληψη του επικεφαλής της στην Αίγυπτο.

Ο διπλωμάτης εργάζεται ως διοικητικός ακόλουθος στην αιγυπτιακή πρεσβεία στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών της Λιβύης και της Αιγύπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

«Διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απαγωγή σημειώθηκε λίγες ώρες αφού το Επιχειρησιακό Κέντρο των Επαναστατών της Λιβύης, μια ισχυρή πολιτοφυλακή, ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του Σάμπαν Χάντια συνελήφθη στην Αίγυπτο.
«Ο Σάμπαν Χάντια συνελήφθη στην Αίγυπτο, όπου είχε ταξιδέψει με την οικογένειά του για ιατρικούς λόγους», δήλωσε ο Άντελ αλ Γαριάνι, ένας από τους ηγέτες της ομάδας, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στον τόπο όπου διέμενε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αλ Γαριάνι διέψευσε ότι η βαριά οπλισμένη πολιτοφυλακή έχει απαγάγει τον αιγύπτιο διπλωμάτη, αλλά ζήτησε από το Κάιρο την απελευθέρωση του Σάμπαν.

«Προειδοποιούμε τις αιγυπτιακές αρχές να τον απελευθερώσουν τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το Επιχειρησιακό Κέντρο είναι μια από τις δεκάδες μεγάλες πολιτοφυλακές που συνέδραμαν στην ανατροπή του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στη διάρκεια της εξέγερσης και της επέμβασης του ΝΑΤΟ εναντίον του, όμως αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα.

Τον Οκτώβριο η ομάδα είχε απαγάγει για σύντομο διάστημα τον πρωθυπουργό της Λιβύης Άλι Ζεϊντάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης