Ένοπλοι διέλυσαν διαδήλωση στην πλατεία Tahrir

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011, 16:06
Ένοπλοι διέλυσαν διαδήλωση στην πλατεία Tahrir
Αιγύπτιοι οπλισμένοι με μαχαίρια επιτέθηκαν σήμερα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Tahrir στο Κάιρο, όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο τηλεοράσεως.

«Εκατοντάδες άνθρωποι με μαχαίρια εισήλθαν στην πλατεία Ταhrir», ανακοίνωσε ο εκφωνητής, ενώ οι εικόνες προέβαλαν έναν έντονο πετροπόλεμο και πολυάριθμους διαδηλωτές να εκδιώκονται από την πλατεία, η οποία αποτέλεσε το προσκήνιο των κινητοποιήσεων, οι οποίες οδήγησαν στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, σήμερα, το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ισάμ Σάραφ συνεδρίασε για πρώτη φορά, με κύρια θέματα τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της γαλήνης στους δρόμους της Αιγύπτου και την ανόρθωση της οικονομίας.

Το υπουργικό συμβούλιο πάντως ανέστειλε την έκτακτη συνεδρίασή του από κοινού με το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε προγραμματστεί για το απόγευμα, τόνισε στέλεχός του, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011, 16:11