Τιμώντας τη μνήμη του εκπαιδευτικού, που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου 2020, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της επικράτειας την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάλογη δράση προς τιμήν του Σαμουέλ Πατί (Samuel Paty) έχει αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στα σχολεία της Γαλλίας και της Γερμανίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω πρωτοβουλία συζητήθηκε χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο της Άτυπης Συνάντησης των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από ελληνικής πλευράς, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, και έτσι ήδη η σχετική εγκύκλιος, υπογεγραμμένη από την αρμόδια υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, έχει σταλεί στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 θα τηρηθεί, εντός του κάθε τμήματος από τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Samuel Paty, εκπαιδευτικού, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου 2020».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης