Η σύνοδος ολομέλειας στο Στρασβούργο ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, όπου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 340 τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καταδίκασε τις επιθέσεις ως αποτρόπαιες και απάνθρωπες, ενώ υπογράμμισε ότι ήταν μια κυνική προσπάθεια των τρομοκρατών να μολύνουν τους Ευρωπαίους με αισθήματα φόβου και μίσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η 22α Μαρτίου ήταν μία μαύρη μέρα για το Βέλγιο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στόχευσαν την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, που αποτελούν μία πολύγλωσση, κοσμοπολίτικη και ανεκτική πόλη, η οποία φιλοξενεί τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς. Στόχευσαν αθώους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους, το αεροδρόμιο και το μετρό, προκειμένου να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου και μίσους στις Βρυξέλλες, το Βέλγιο και την Ευρώπη ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Σουλτς.

«Ο μόνος τρόπος για να ανατραπούν οι κυνικοί υπολογισμοί των δολοφόνων είναι να διατηρήσουμε ως Ευρωπαίοι την εσωτερική μας συνοχή και αλληλεγγύη ενάντια στον φόβο, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν μπορεί να μας μολύνει ο φόβος. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μίσος με μίσος και τη βία με περισσότερη βία» προσέθεσε.

«Αντ’ αυτού, θα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να καταπολεμήσουμε τη δυσπιστία, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία όλων, τη δημοκρατία και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σουλτς εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Κλείνοντας την εναρκτήρια ομιλία του, σημείωσε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πέφτουν σχεδόν καθημερινά θύματα των τζιχαντιστών. Υπογράμμισε ότι τους τελευταίους μήνες βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν αθώους ανθρώπους στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, στην Ακτή Ελεφαντοστού, την Τυνησία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και αλλού.

«Η τρομοκρατία αυτή είναι παγκόσμια και ο μόνος τρόπος για την καταπολέμησή της είναι να παραμείνουμε ενωμένοι στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης