Ενότητα θέλουν οι Αφρικανοί Ηγέτες για τη Ζιμπάμπουε

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008, 22:19
Ενότητα θέλουν οι Αφρικανοί Ηγέτες για τη Ζιμπάμπουε

Κυβέρνηση ενότητας προτείνουν οι Αφρικανοί ηγέτες για να λύσουν την κρίση που επικρατεί στη Ζιμπάμπουε μετά τις εκλογές «φιάσκο» της Κυριακής, με νικητή τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Μετά από δύο μέρες συζητήσεων στη Σύνοδο των Ηγετών της Αφρικής, τα μέλη της κατέληξαν ότι οι δύο πλευρές, ο Μουγκάμπε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβαντζιράι, πρέπει να ξεκινήσουν ώριμο διάλογο και να προωθήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δε φαίνεται να γίνεται ευχάριστα δεκτή από την πλευρά Μουγκάμπε, που δήλωσε ότι δε θα ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης ενότητας της Κένυας.

Η απάντηση από το «στρατόπεδο» Τσβαντζιράι κυμαίνεται στο ίδιο κλίμα. «Οι ψεύτικες εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας, απέκλεισαν κάθε περιθώριο για πιθανές διαπραγματεύσεις», είπε ο Τεντάι Μπίτι, Γενικός Γραμματέας του κόμματος της Δημοκρατικής Αλλαγής.

Εν τω μεταξύ, η βία καλά κρατεί στη Ζιμπάμπουε, με τελευταίο περιστατικό την απαγωγή μίας οικογένειας αγροτών από ένοπλους υποστηρικτές του κυβερνητικού κόμματος. Τους ανάγκασαν να υπογράψουν ένα χαρτί για να αποσύρουν τη μήνυση που έκαναν εναντίον της κατάσχεσης της φάρμας τους.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008, 22:19