Δικαστήριο στη Γαλλία έκρινε ένοχη την εταιρεία παραγωγής ενέργειας «EDF» για κατασκοπεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Greenpeace», μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Η εταιρεία-κολοσσός στον τομέα της ενέργειας στη Γαλλία καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που δύο άνθρωποι θα οδηγηθούν στη φυλακή για πρόκληση καταστροφών σε εξοπλισμό της «Greenpeace», το 2006, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.

Μέσα στα εμπορικά και κατασκευαστικά σχέδια της εταιρείας είναι και η κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών εργοστασίων στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, η «EDF» κατέβαλλε χρήματα σε μέλη της εταιρείας ασφαλείας «Kargus» προκειμένου να μπορέσει να μαθαίνει πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης, η οποία προσπαθεί να σταματήσει την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γαλλία.

«Η απόφαση αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς την πυρηνική βιομηχανία. Κανένας δε βρίσκεται υπεράνω του νόμου», τόνισε η Adelaide Colin, υπεύθυνη Eπικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης στη Γαλλία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης