Ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013, 11:04
Ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας
Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα οι τέσσερις άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, παρά την ψήφιση από το κοινοβούλιο νέων νόμων κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο Β.Κ Άναντ είπε στους δημοσιογράφους στο δικαστήριο ότι η ανάγνωση της ετυμηγορίας για τους τέσσερις καταδικασθέντες- τον πωλητή φρούτων Παουάν Γκούπτα, τον καθαριστή λεωφορείων Ακσάι Κουμάρ Σινγκ, τον γυμναστή Βινάι Σάρμα και τον Μουκές Σινγκ, άνεργο- θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Και οι τέσσερις ενδέχεται να καταδικαστούν εις θάνατον διά απαγχονισμού για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, δήλωσε ο Άναντ, ο οποίος είναι συνήγορος ενός από τους κατηγορουμένους.

Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι για την επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου του 2012.

Ο ινδικός νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του θύματος. Η 23χρονη ήταν εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια από μεσοαστική οικογένεια, η οποία εργαζόταν σε τηλεφωνικό κέντρο και τα ινδικά μέσα ενημέρωσης την ονόμασαν Νιρμπάγια, που σημαίνει ατρόμητη στη διάλεκτο Χίντι.

Με την ετυμηγορία ολοκληρώνεται η δίκη, η οποία διήρκεσε επτά μήνες και πολλές φορές διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στιγματίστηκε από τον απαγχονισμό στο κελί του στη φυλακή ενός πέμπτου κατηγορουμένου. Ένας ανήλικος κατηγορούμενος στην υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων τον περασμένο μήνα.

Η κοπέλα και ένας φίλος της δέχθηκαν επίθεση σε ένα λεωφορείο από πέντε ενήλικες και έναν ανήλικο άνδρα, υποστήριξαν οι εισαγγελείς στη διάρκεια της δίκης. Η γυναίκα βιάστηκε επανειλημμένως και βασανίστηκε με τη βοήθεια μίας μεταλλικής ράβδου. Τόσο η κοπέλα όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια, προτού οι δράστες τούς πετάξουν έξω από το όχημα.

Η 23χρονη πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013, 12:30