Ένοχοι για τον βασανισμό 24χρονου ομοφυλόφιλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 02:53
Ένοχοι για τον βασανισμό 24χρονου ομοφυλόφιλου
Τέσσερις Χιλιανοί, προσκείμενοι σε νεοναζιστικές οργανώσεις, κρίθηκαν σήμερα ένοχοι επειδή τον Μάρτιο του 2012 ξυλοκόπησαν και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον Ντανιέλ Σαμούντιο, έναν νεαρό ομοφυλόφιλο.

Το δικαστήριο του Σαντιάγο έκρινε τους Πατρίσιο Αουμάδα Γκαράι, Αλεχάντρο Ανγκούλο Τάπια, Ραούλ Λόπες Φουέντες και Φαμπιάν Μόρα Μόρα ένοχους για το φόνο του 24χρονου Ντανιέλ, ενός εγκλήματος που συγκλόνισε τη Χιλή και είχε ως αποτέλεσμα να υιοθετηθεί στη χώρα ο πρώτος νόμος κατά των διακρίσεων.

Οι ποινές των τεσσάρων, που μπορεί να κυμαίνονται από οκτώ χρόνια μέχρι ισόβια κάθειρξη, θα ανακοινωθούν στις 28 Οκτωβρίου.

Ο Σαμούντιο δέχτηκε την επίθεση των τεσσάρων στις 3 Μαρτίου 2012: επί έξι ώρες, τον χτυπούσαν, του ξέσκιζαν τις σάρκες και τον έκαιγαν με τσιγάρα. Ο άτυχος νεαρός υπέκυψε στα τραύματά του 25 ημέρες αργότερα.

Οι συλληφθέντες, που ήταν ηλικίας από 19 έως 25 ετών, θεωρήθηκαν αρχικά «συμπαθούντες» νεοναζιστικών οργανώσεων. Ωστόσο το δικαστήριο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει εάν ανήκαν σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα, μολονότι είχαν ζωγραφίσει σβάστικες στο σώμα του θύματός τους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι οι τέσσερις ενήργησαν με «ακραία ωμότητα» και με «παντελή περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 03:04