Ένοχος για διαφθορά ο Ναβάλνι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 09:42
Ένοχος για διαφθορά ο Ναβάλνι
Ένοχος για υπεξαίρεση, απιστία και άλλες κατηγορίες οικονομικής απάτης βρέθηκε από ρωσικό δικαστήριο ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εισαγγελία έχει εισηγηθεί την φυλάκιση του για έξι χρόνια, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως η δίωξή του έχει πολιτικό κίνητρο. Το δικαστήριο του Κίροφ έκρινε τον Ναβάλνι ένοχο σήμερα το πρωί ενώ αναμένεται να ανακοινώσει την επιβληθείσα ποινή αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έγινε γνωστός πέρυσι ως η πιο δυναμική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης με τις διαμαρτυρίες κατά του Πούτιν, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να γίνει πρόεδρος και χθες έθεσε υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο.

Το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Αν φυλακιστεί για έξι χρόνια ή περισσότερα, δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2018.

Η δίκη του Ναβάλνι είχε αρχίσει στις 17 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε για μια εβδομάδα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να της δοθεί επιπλέον χρόνος - συγκεκριμένα ένας μήνας - για να μελετήσει τον φάκελο της υπόθεσης.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 09:57