Ένοχος κρίθηκε ο βομβιστής της Βοστώνης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 21:28
Ένοχος κρίθηκε ο βομβιστής της Βοστώνης
Ένοχο έκρινε το σώμα των ενόρκων δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, κατηγορούμενο για τη διπλή βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του περσινού Μαραθωνίου της Βοστώνης. Η ετυμηγορία είναι ότι ο 20χρονος κρίνεται ένοχος για συνομωσία και για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ενώ η ποινή που θα του ασκηθεί θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Σημειώνεται ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ έχει δηλώσει ότι αν κριθεί ένοχος ο Τσαρνάγεφ, οι αμερικανικές αρχές θα ζητήσουν να τού επιβληθεί η θανατική ποινή.

«Αφού εξέτασα τα γεγονότα, τους ισχύοντες νόμους και όλα τα στοιχεία που υπέβαλε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, αποφάσισα ότι οι ΗΠΑ θα ζητήσουν να επιβληθεί η θανατική ποινή στην υπόθεση αυτή» σημείωσε ο Χόλντερ.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Τζοχάρ, 20 ετών, και ο 26χρονος αδελφός του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, τοποθέτησαν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης στις 15 Απριλίου 2013.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 22:10