Την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ισλανδία πρόκειται να εισηγηθεί επίσημα την προσεχή εβδομάδα η Κομισιόν. Το Ρέικιαβικ χτύπησε την πόρτα των «27», μετά το σαρωτικό χτύπημα της οικονομικής κρίσης που οδήγησε τη σκανδιναβική χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει σύσταση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» δήλωσε την Τρίτη κοινοτικός αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ισλανδία έχει ανακοινώσει ότι το διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να διαρκέσει 12 με 24 μήνες.

Μετά το σαρωτικό χτύπημα της οικονομικής κρίσης στη μικροσκοπική σκανδιναβική χώρα, η πλειοψηφία των Ισλανδών εστράφη υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για μεγαλύτερη ασφάλεια στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις κάλπες που στήθηκαν πρόωρα στις 25 Απριλίου του 2009 -μετά την κατάρρευση της πρηγούμενης κυβέρνησης- ο συνασπισμός της Αριστεράς (Σοσιαλδημοκράτες και Αριστεροί-Πράσινοι) κατήγαγαν ιστορική νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν σκληρά το συντηρητικό κόμμα για τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η επικεφαλής των Σοσιαλιστών και πρωθυπουργός, Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ, διεξήγαγε μεγάλη εκστρατεία, τονίζοντας ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος, για να σταθεροποιηθεί η οικονομία της χώρας στον βόρειο Ατλαντικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης