Εντάλματα σύλληψης 68 υπόπτων, εκ των οποίων δεκάδες συνταγματάρχες, εξέδωσε η Τουρκία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που έχει στόχο φερόμενους ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ισλαμιστή ιερωμένου τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, αναφέρουν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

Δεκαεννέα εν ενεργεία αξιωματικοί περιλαμβάνονται σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τη σύλληψη σε μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στις δυνάμεις του στρατού ξηράς σε 19 επαρχίες, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Άγκυρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές στο γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, οι ύποπτοι ήταν σε επαφή μέσω σταθερού δικτύου τηλεφωνίας με επιχειρησιακά στελέχη του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τη σύλληψη αντιμετωπίζουν 22 συνταγματάρχες και 27 αντισυνταγματάρχες, και μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 19 άνθρωποι, μετέδωσε το πρακτορείο.

Η Τουρκία έχει συλλάβει 160.000 ανθρώπους και έχει απολύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων μετά το πραξικόπημα, ανέφερε τον Μάρτιο το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Εις βάρος περισσότερων από 50.000 έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες και έχουν φυλακιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικριτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόσχημα για να συντρίψει κάθε διαφωνία. Η Τουρκία υποστηρίζει πως τα μέτρα είναι απαραίτητα προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης