Δύο διαδηλώσεις, μία της άκρας δεξιάς, μία των αντιφασιστών, έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόκα ντι Πάπα, κοντά στη Ρώμη, μπροστά στο κέντρο όπου φιλοξενούνται προσωρινά μετανάστες που αποβιβάστηκαν από το πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής.

Οι συμμετέχοντες στις δύο συγκεντρώσεις — μερικές δεκάδες πέραν μέρος στην καθεμιά τους — αντάλλαξαν ύβρεις και προσβολές, χωρισμένοι από μια αλυσίδα ανδρών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της ιταλικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου εκατό μετανάστες από την Ερυθραία, που παρέμεναν αποκλεισμένοι πάνω στο Diciotti, το σκάφος του ιταλικού λιμενικού που τους παρέλαβε, για περίπου δέκα ημέρες, και επετράπη τελικά να αποβιβαστούν το Σάββατο στο σικελικό λιμάνι της Κατάνης, μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Ρόκα ντι Πάπα, σε ένα κέντρο που διαχειρίζεται η ιταλική εκκλησία.

«Σε μερικές ημέρες, οι 100 ερυθραίοι μετανάστες που έφθασαν χθες (σ.σ. την Τρίτη) το βράδυ στη Ρόκα ντι Πάπα (…) θα μεταφερθούν σε ιταλικές επισκοπές που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να τους υποδεχθούν», ανέφερε η ιταλική σύνοδος των επισκόπων σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Οι μετανάστες «είναι εξαντλημένοι, αλλά καλά στην υγεία τους και ευτυχείς που έφθασαν ως εδώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μανουέλα ντε Μάρκο, στέλεχος της Caritas, της φιλανθρωπικής οργάνωσης της ιταλικής ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που ανέλαβε να τους προσφέρει φροντίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης