Εντάσεις με μετανάστες στην ΠΓΔΜ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 21:15
Εντάσεις με μετανάστες στην ΠΓΔΜ
Ένταση και μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα. Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το πρωί, και σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), άλλοι 8.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οπλισμένοι με γκλομπ, επενέβησαν κατ' επανάληψη, σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

«Με ένα τόσο μεγάλο πλήθος, πάντα κάποιος προσπαθεί να προσπεράσει αυτόν που βρίσκεται μπροστά του και αυτό δημιουργεί εντάσεις που η αστυνομία προσπαθεί να αναχαιτίσει. Όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια» είπε ανωνύμως η ίδια πηγή.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κυρίως μεταξύ προσφύγων που προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν στα τρένα και τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σύνορα με τη Σερβία. Τουλάχιστον δύο ή τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς με γκλομπ, ανέφερε ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από την Κυριακή, 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αναχωρήσει από το κέντρο υποδοχής και καταγραφής της Γευγελής. Από τις 19 Ιουνίου οι αρχές έχουν εκδώσει 64.522 άδειες διέλευσης από τη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 21:15