Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι γειτονικές χώρες της Ιαπωνίας, καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η έκθεσή τους στη ραδιενέργεια, εξαιτίας της διαρροής που συνεχίζει να σημειώνεται στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως εντόπισε ίχνη ραδιενέργειας σε τρεις επαρχίες. Από την πλευρά της, η Ινδία έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία για τουλάχιστον τρεις μήνες. Στη Νότιο Κορέα, ορισμένα σχολεία έκλεισαν λόγω της ανησυχίας των γονέων, ότι η βροχή που πέφτει μπορεί να είναι τοξική. Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Νοτίου Κορέας, από τη μεριά της, εντόπισε ραδιενεργό ιώδιο και καίσιο στη βροχή στα νότια της χώρας, τονίζοντας όμως ότι αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χειρότερη πυρηνική καταστροφή του κόσμου στα τελευταία 25 χρόνια αυξάνει επίσης τις ανησυχίες για την ασφάλεια στις Η.Π.Α., που έχουν τους περισσότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εκ των οποίων ένας είναι πανομοιότυπος με αυτόν της Φουκουσίμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης