Την ανησυχία της για την κατάσταση της Γιούλια Τιμοσένκο εκφράζει η νορβηγική κυβέρνηση, η οποία κάλεσε για τον λόγο αυτό τον πρέσβη της Ουκρανίας στο Όσλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του νορβηγικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Νορβηγία ανησυχεί για την μεταχείριση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο και για το Κράτος δικαίου στην Ουκρανία» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιόνας Γκαρ Στέρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πληροφορίες για την μεταχείριση της Τιμοσένκο είναι ανησυχητικές. Έχουμε ζητήσει από τις ουκρανικές Αρχές να εξηγήσουν το τι έχει συμβεί. Η Ουκρανία θα πρέπει να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της» υπογράμμισε ο Στέρε.

Στο μεταξύ, ανώτατο στέλεχος του κόμματος του Ουκρανού πρωθυπουργού, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, απείλησε σήμερα τη Γερμανία με οικονομικές κυρώσεις για τη στάση των Γερμανών στην υπόθεση Τιμοσένκο.

«Αυτοί που θα χάσουν είναι οι Γερμανοί κατασκευαστές» τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Λέονιντ Κοζάρα, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινήσεις αυτές έρχονται σε απάντηση των χθεσινών δηλώσεων του Γερμανού ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος είπε πως οι χώρες της Ε.Ε. δεν επιθυμούν να επικυρώσουν τη συνθήκη σύνδεσης με την Ουκρανία εξαιτίας της υπόθεσης Τιμοσένκο.
«Χωρίς συμφωνία, η γερμανική πρόσβαση στην ουκρανική αγορά είναι περιορισμένη» επεσήμανε ο Κοζάρα.

«Μου φαίνεται πως η υπόθεση Τιμοσένκο έλαβε προσωπικές διαστάσεις για ορισμένους δυτικούς πολιτικούς» κατέληξε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης