Εντυπωσιακή άνοδος για τους Πράσινους στη Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 03:00
Εντυπωσιακή άνοδος για τους Πράσινους στη Γερμανία
Μόλις τρεις μονάδες χωρίζουν τους Πράσινους από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Χριστιανική Ένωση παραμένει στο 26%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν έξι ποσοστιαίες μονάδες και φθάνουν στο 23%, δηλαδή 14 μονάδες πάνω από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017.

Ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο με απώλεια μίας μονάδας βρίσκεται στο 14%, ποσοστό που συγκεντρώνει και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση.

Η Αριστερά (Die Linke) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 9%, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να χάνουν δύο μονάδες και να μένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.

Για την Καγκελάριο Μέρκελ ωστόσο η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι να φθάνει το 50%. Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, για τον οποίον δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%, το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον Βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Πηγη: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 03:00