Η μείωση της διεθνούς βοήθειας προς την Αϊτή έχει πλήξει σημαντικά την ικανότητα των Αρχών να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και με αποτελεσματικότητα το νέο κύμα χολέρας που αναμένεται να ξεσπάσει στη χώρα της Καραϊβικής λόγω της επικείμενης περιόδου των καταιγίδων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ο.Η.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς βοήθειας μείωσαν την ικανότητα εντοπισμού και αντίδρασης στα κρούσματα χολέρας τους πρώτους μήνες του 2012», εξήγησε ο Martin Nesirsky, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας προς την πολύπαθη χώρα.

Ο πρόεδρος της Αϊτής, Michel Martelli, αδυνατεί να ενδυναμώσει την οικονομία, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Εκείνη τη χρονιά, πάνω από 200.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, με μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, Πορτ-ο-Πρενς, να ισοπεδώνεται.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., υπάρχει άμεσος κίνδυνος εμφάνισης έως και 200.000 νέων κρουσμάτων χολέρας μέσα στη χρονιά. Η συγκεκριμένη ασθένεια έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 6.000 κατοίκων, με τους ντόπιους να κατηγορούν τους κυανοκράνους του Ο.Η.Ε. πως ευθύνονται για τη μετάδοση της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Στο «κόκκινο» οι σεισμόπληκτοι της Αϊτής, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, 07:39

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης