Εντοπίστηκαν πτώματα σε ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 01:59
Εντοπίστηκαν πτώματα σε ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική
Δύο πτώματα, τα οποία εκτιμάται πως ανήκουν στους στρατιώτες οι οποίοι αγνοούνταν από το πρωί του Σαββάτου ύστερα από εκδήλωση φωτιάς στο μηχανοστάσιο του «Κομαντάντε Φερράζ» στο νησί Κινγκ Τζώρτζ, εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία σύμφωνα με το Associated Press.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη βάση και να μεταφερθούν αρχικά με ελικόπτερο σε γειτονικό ερευνητικό σταθμό της Χιλής και στη συνέχεια να προωθηθούν με πολεμικό αεροσκάφος της Αργεντινής στην πόλη Πούντα Αρίνας στο νότιο τμήμα της χώρας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως από την πυρκαγιά προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Χιλής, συνολικά 42 Βραζιλιάνοι και δύο Ισπανοί μεταφέρθηκαν στη συγκεκριμένη πόλη η οποία απέχει 3.090 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγκο.


«Οι δύο στρατιώτες που αγνοούνται συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη βάση. Ένας ακόμη τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε πολωνική βάση της Ανταρκτικής όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βραζιλίας, λίγο μετά την είδηση για τη φωτιά στον ερευνητικό σταθμό.Εκτιμάται πως περίπου 60 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτήριο ερευνών θαλάσσιων και χερσαίων οικοσυστημάτων την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά.Στην επιχείρηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων δύο πολεμικά πλοία της Αργεντινής καθώς και τρία ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας της Χιλής.Ο ερευνητικός σταθμός «Κομαντάντε Φερράζ» είναι εξοπλισμένος με εργαστήρια, ξενώνες, κουζίνα και βιβλιοθήκη. Οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:
Δύο αγνοούμενοι έπειτα από φωτιά σε ναυτική, ερευνητική βάση στην Ανταρκτική, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 22:28

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 02:38