Το εθνικό ινστιτούτο υγείας της Κολομβίας επιβεβαίωσε τα τρία πρώτα περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας του κράτους των Άνδεων.

Πρόκειται για κατοίκους των παραθαλάσσιων πόλεων Καρταχένα και Σάντα Μάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν είχαν επισκεφθεί τις ΗΠΑ και ο τρίτος την Ισπανία, διευκρίνισε ο Κολομβιανός υπουργός Υγείας Φερνάντο Ρουίς.

Πρώτο περιστατικό της νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2 στον Παναμά – Ακόμη τρία περιστατικά στην Κόστα Ρίκα

Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού, ενώ στη γειτονική Κόστα Ρίκα καταγράφηκαν ακόμη τρία επιβεβαιωμένα περιστατικά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Παναμά, τον Λουίς Φρανσίσκο Σούκρε, ο άνθρωπος που μολύνθηκε είναι 50χρονος, εργάζεται στον τομέα των μεταλλείων και ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική. Είναι αλλοδαπός που όμως ζει μόνιμα στο κεντροαμερικανικό κράτος. Έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και όταν έφθασε αεροπορικώς την 8η Δεκεμβρίου είχε επίσης κάνει τεστ αντιγόνων για τον νέο κορωνοϊό «με αρνητικό αποτέλεσμα», διευκρίνισε ο Σούκρε. Έχει τεθεί σε απομόνωση και είναι ασυμπτωματικός.

Οι παναμαϊκές υγειονομικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν έξι άνθρωποι, που ήρθαν σε επαφή με το πρόσωπο αυτό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορεί να έχουν επίσης μολυνθεί από την νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2, που εξαπλώνεται αστραπιαία σε παγκόσμια κλίμακα.

Στην Κόστα Ρίκα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ακόμη τρία περιστατικά της Όμικρον· μολύνθηκαν ένα παιδί και δύο ενήλικοι.

Το πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Xinhua

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης