Εντοπίστηκαν περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον στα νησιά Φίτζι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 06:00
Εντοπίστηκαν περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον στα νησιά Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι επαλήθευσαν χθες Δευτέρα τα πρώτα δύο περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, που πάντως κατά τα φαινόμενα σταμάτησαν σε πύλη εισόδου χωρίς να υπάρξει καμιά άλλη μόλυνση στη μικρή χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού, σύμφωνα με τις Αρχές.

Οι υγειονομικές αρχές διευκρίνισαν χθες Δευτέρα το βράδυ πως δύο πολίτες των Φίτζι οι οποίοι επέστρεψαν από τη Νιγηρία μέσω Χονγκ Κονγκ την 25η Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από την Όμικρον.

Τα δύο πρόσωπα αυτά, πλήρως εμβολιασμένα, βρίσκονταν σε χώρο καραντίνας μετά την άφιξή τους, καθώς η Νιγηρία θεωρείται χώρα υψηλού κινδύνου.

«Φαίνεται πως αποφύγαμε τη μαζική μόλυνση προς το παρόν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας των Φίτζι, ο Τζέιμς Φονγκ, σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση από τις Αρχές της Νότιας Αφρικής πως ταυτοποιήθηκε νέα παραλλαγή, περιστατικά της Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα νησιά Φίτζι κατάφεραν να μείνουν πρακτικά αλώβητα για την πανδημία για περίπου έναν χρόνο, ώσπου χτυπήθηκαν φέτος από το δεύτερο κύμα που οφειλόταν στην παραλλαγή Δέλτα, με συνέπεια περίπου 700 θανάτους στο κράτος του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

Οι μολύνσεις έχουν ωστόσο μειωθεί, καθώς το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί ξεπέρασε το 90%. Χθες Δευτέρα, οι Αρχές έκαναν λόγο για 10 νέα περιστατικά του SARS-CoV-2 και κανέναν θάνατο εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 06:00