Πλήθος πιστών παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού των Τιράνων, για τον εορτασμό της 17ης επετείου της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστασίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά του έκανε έναν σύντομο απολογισμό του πολύπλευρου έργου του στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ανέφερε επίσης ότι η Εκκλησία αποτελεί συνειδητή και έμπρακτη βίωση και λειτουργεί σαν πυξίδα που προσανατολίζει την πορεία όλων των ανθρώπων στη διακονία, ακόμη και στη θυσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 24 Ιουνίου του 1992, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέλεξε παμψηφεί τον Αναστάσιο ως Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας. Στις 4 Ιουλίου του ιδίου έτους, η Πατριαρχική Εξαρχία αποτελούμενη από αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Αλβανίας, ο οποίος αποδέχθηκε την εκλογή του Αναστάσιου. Στις 12 Ιουλίου ο Αναστάσιος έδωσε το Μέγα Μήνυμα στο Φανάρι και την Κυριακή 2 Αυγούστου 1992, έγινε η ενθρόνισή του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Τιράνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης