Εορτασμός για την 17η επέτειο της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009, 22:54
Εορτασμός για την 17η επέτειο της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού των Τιράνων, για τον εορτασμό της 17ης επετείου της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστασίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά του έκανε έναν σύντομο απολογισμό του πολύπλευρου έργου του στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ανέφερε επίσης ότι η Εκκλησία αποτελεί συνειδητή και έμπρακτη βίωση και λειτουργεί σαν πυξίδα που προσανατολίζει την πορεία όλων των ανθρώπων στη διακονία, ακόμη και στη θυσία.

Στις 24 Ιουνίου του 1992, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέλεξε παμψηφεί τον Αναστάσιο ως Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας. Στις 4 Ιουλίου του ιδίου έτους, η Πατριαρχική Εξαρχία αποτελούμενη από αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Αλβανίας, ο οποίος αποδέχθηκε την εκλογή του Αναστάσιου. Στις 12 Ιουλίου ο Αναστάσιος έδωσε το Μέγα Μήνυμα στο Φανάρι και την Κυριακή 2 Αυγούστου 1992, έγινε η ενθρόνισή του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Τιράνων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009, 22:54