Η Β. Κορέα γιόρτασε την Τετάρτη την επέτειο από τα 80 χρόνια της ίδρυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με τους επικεφαλής του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού να εκφράζουν εκ νέου την υποστήριξή τους στο νέο ηγέτη του ασιατικού κράτους, Kim Jong-un. Η σχετική τελετή πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα, Πιονγκγιάνγκ, με το κλίμα να είναι εορταστικό και να συνδέεται άμεσα με τις εκδηλώσεις μνήμης από τα 100 χρόνια της γέννησης του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Kim II-sung, πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Kim Jong-un συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του, με κορυφαίους αξιωματούχους του Στρατού να τον αναγνωρίζουν ως τον «Ανώτατο Ηγέτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Στη σκιά της πρόσφατης αποτυχημένης εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου, που θα μετέφερε δορυφόρο στο Διάστημα, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ri Yong Ho, ξεκαθάρισε πως ο εκπληκτικός τρόπος διακυβέρνησης του νέου ηγέτη αποτελεί «εχέγγυο αξιοπιστίας και πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον της Επανάστασης».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στην πολιτική προκλήσεων της Ν. Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, την Τρίτη, η κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας μετέδωσε πλάνα από στρατιωτικές ασκήσεις όπου μεταξύ άλλων ένα άρμα μάχης περνούσε πάνω από ομοίωμα του προέδρου της Ν. Κορέας, Lee Myung-bak.

Σημειώνεται πως το Ανώτατο Διοικητήριο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπογράμμιζε ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν ειδικές ενέργειες κατά της Ν. Κορέας λόγω βλασφημίας πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων της κατά της νέας ηγεσίας της χώρας. Ήδη, τα πρώτα μηνύματα είχαν δοθεί με μια μαζική παρέλαση στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου μεταξύ άλλων ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου της γειτονικής χώρας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Δε θέλουν τον γείτονα!, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 04:09
Έγινε η νύχτα… μέρα στη Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, 01:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης