«Επ’ αόριστον» θα παραμένουν κλειστά όλα τα μουσουλμανικά τεμένη στην Αίγυπτο ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης της Covid-19, αποφάσισε ο υπουργός Βακουφίων της χώρας Μοχάμεντ Μοχτάρ Γκόμαα, υπογραμμίζοντας ότι «η υποτίμηση του κορωνοϊού ισοδυναμεί με αμαρτία».

«Η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής ή των άλλων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της ισλαμικής σαρία και η ανάληψη ενεργειών επ’ αυτού αποτελεί νόμιμο καθήκον» ανέφερε ο Γκόμαα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η αμέλεια σε αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο ισοδυναμεί με αμαρτία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των μεθόδων πρόληψης αποτελεί εθνικό καθήκον».

Ο Μεγάλος Ιμάμης του Ελ Άζχαρ Σεΐχης Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ επισήμανε επίσης τη σημασία της τήρησης των οδηγιών για τα προληπτικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, προτρέποντας για άλλη μία φορά τους πιστούς να προσεύχονται στο σπίτι και τους πολίτες να περιορίζονται στα σπίτια τους και να ακολουθούν τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης